Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Sektor spożywczy w Austrii
Ekspansja na rynki zagraniczne może być nie lada wyzwaniem, dlatego warto się do tego odpowiednio przygotować. Zapraszamy do udziału w webinarium, podczas którego poznasz:
- charakterystykę i perspektywę branży spożywczej w Austrii,
- kanały dystrybucji i sprzedaży produktów,
- sposoby na skuteczne nawiązywanie kontaktów z austriackimi partnerami handlowymi.
Szkolenie poprowadzą:
- Barbara Kamińska-Szuba, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Austrii,
- Inga Matusik, Starszy Konsultant, Centrum Eksportu, PAIH.
Webinarium odbędzie się 31 sierpnia o godz. 14:00 i będzie prowadzone w języku polskim.
Pobierz materiały
Nasi eksperci

Barbara Kamińska-Szuba
Biuro PAIH w Wiedniu
Od kilkunastu lat mieszka w Austrii. Pełniła funkcję menedżera eksportu polskich firm na rynku austriackim. Ma dziesięcioletnie doświadczenie w roli akredytowanego doradcy eksportowego przy Austriackiej Izbie Gospodarczej, doradzała między innymi polskim przedsiębiorstwom w zakresie sprzedaży eksportowej i internacjonalizacji. Współzałożycielka i wieloletnia Prezes organizacji PAIWG w Wiedniu, zrzeszającej polskie i austriackie firmy z różnych sektorów gospodarczych, działające na rzecz wymiany handlowej pomiędzy Polską i Austrią. Organizowała wystąpienia polskich firm na branżowych targach w Austrii.
Absolwentka administrowania przedsiębiorstwem i zarządzania zasobami ludzkimi na Wyższej Szkole Prawa i Administracji w Rzeszowie oraz podyplomowych studiów coachingu biznesowego na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie. Studiowała także prawo gospodarcze na Uniwersytecie Ekonomicznym w Wiedniu.