Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Regulacje FDA dla producentów żywności
Każdy zakład produkujący, przetwarzający, pakujący lub przechowujący żywność w Stanach Zjednoczonych musi być zarejestrowany w FDA (Food and Drug Administration). Dla wielu producentów z Polski nie jest jednak jasne, jak ten proces sprawnie przeprowadzić. Informacje dostępne na stronach FDA są skomplikowane i często niezrozumiale opisane.
Zapraszamy na webinarium, podczas którego dowiesz się:
- jak wygląda rejestracja w FDA,
- jak poprawnie przygotować etykietę produktu,
- jakie są najlepsze praktyki i czego należy unikać, przygotowując produkt spożywczy do eksportu na teren Stanów Zjednoczonych.
Szkolenie poprowadzą:
- Krzysztof Grabowski, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Nowym Jorku,
- Zuzanna Westlund, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Houston,
- Anna Jurkowska, Ekspert Branżowy, Departament Wsparcia Eksportu, PAIH,
- Jadwiga Stoklosa, President, The Federation of Central & Eastern European Chambers of Commerce, Inc. (Federation CEE).
Webinarium będzie prowadzone w języku polskim.
Udział jest bezpłatny. Liczba miejsc ograniczona.
Nasi eksperci

Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Nowym Jorku.
Absolwent Zicklin School of Business w Nowym Jorku z tytułem MBA oraz BBA na Queens College. Doświadczenie zawodowe zdobywał jako manager w spółce zajmującej się produkcją i dystrybucją energii w stanie Nowy Jork oraz przy zarządzaniu nieruchomościami.
Dwukrotny członek Polish National Team w rajdzie Dakar w Ameryce Południowej. Od niedawna również członek organizacji Pulaski Association for Professional Men. W PAIH od pięciu lat. Prywatnie miłośnik sportów motorowych.

Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Houston.
Ukończyła studia licencjackie i magisterskie na New York University. Przed dołączeniem do PAIH pracowała w Polsce przy programach innowacyjnej przedsiębiorczości dla American Chamber of Commerce i Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Założycielka fundacji uczącej dziewczęta kodowania.
W Stanach Zjednoczonych była zastępcą dyrektora Center of the Cold War and the United States na Uniwersytecie Nowojorskim. Kierowała redakcją Slate Magazine i pracowała na różnych stanowiskach w sektorze publicznym na szczeblu federalnym i stanowym.

Ekspert branżowy, która zdobywała doświadczenie zawodowe w polskich firmach produkcyjnych jako Export Manager. W ramach Zespołu Ekspertów Branżowych PAIH jest odpowiedzialna za sektor spożywczy, meblarski oraz odzieży i akcesoriów. Jej głównymi zainteresowaniami są zrównoważony rozwój, design, innowacje. Pasją - promocja polskich produktów za granicą.